Kontaktne leče in vid

Odkrijte številne koristne informacije glede kontaktnih leč in vašega vida.

Predani smo našemu poslanstvu, v sklopu katerega vsak dan izboljšujemo vid naših uporabnikov. Kot vodilna globalna družba na področju kontaktnih leč smo predani dobremu vidu — želimo si, da bi bili tudi vi.

Poleg sodelovanja z očesnimi strokovnjaki po vsem svetu želimo uporabnikom kontaktnih leč, kot ste vi, pomagati z obveščanjem glede zdravja oči in naših najnovejših inovacij za korekcijo vida. Informacije, ki sledijo, vam bodo morda odprle oči tudi za nove možnosti. Oglejte si!

Otroški vid

Za vas je pomemben vsak vidik zdravja vašega otroka. Kot pri drugih področjih pediatrične zdravstvene oskrbe ima tudi vid in zdravje oči vašega otroka edinstveno zbirko vprašanj in skrbi. Od prvega očesnega pregleda vašega otroka do kontaktnih leč — v tem razdelku boste našli koristne informacije o številnih temah.

Learn more about Otroški vid

Korekcija vida

Vid je mogoč preko osupljivega procesa med vašimi očmi in možgani. Nič čudnega ni, da je potreben medicinski pripomoček — kot so kontaktne leče — če želimo popraviti motnje vida, kot so kratkovidnost (miopija), daljnovidnost (hipopija), astigmatizem in prezbiopija (starostna daljnovidnost). V tem razdelku boste izvedeli več o splošnih pogojih vida in o tem, kako vam lahko pomagajo kontaktne leče.

Learn more about Korekcija vida

Mesečne in dvotedenske kontaktne leče

Veliko ljudi meni, da je urnik mesečne ali dvotedenske zamenjave kontaktnih leč primernejši za njihov življenjski slog. Čeprav je za čiščenje in shranjevanje leč vsak večer potreben izdelek za nego leč, so te kontaktne leče lahko  cenovno ugodna možnost korekcije vida. Če želite izvedeti več o mesečnih in dvotedenskih zamenjavah kontaktnih leč, kliknite v spodnjem razdelku.

Learn more about Mesečne in dvotedenske kontaktne leče