»Vključenost in raznolikost sta ključni za globalni uspeh družbe CooperVision. Prepoznavanje osebnih in kulturnih izkušenj zaposlenih še spodbuja naše inovacije in evolucijo kot podjetja in skupnosti sodelavcev. Želimo biti prepričani, da se prav vsi počutijo cenjene in podprte pri doseganju svojega potenciala.«

Daniel McBride, predsednik družbe CooperVision

»Brighter Together« — Veliki pri pripadnosti, ponosni na naše različne poglede.

Razumemo, da različni pogledi skupaj prinašajo mešanico svežih in edinstvenih vpogledov. In timski duh nas podžiga. Zato bodite taki, kot ste, kdor koli ste in skupaj bomo dosegli čudovite stvari.

Naši programi "Voditi z vključenostjo" vključujejo izobraževanja strokovnih svetovalcev, vključno s programi Catalyst in Yale, ki vključujejo najnovejša spoznanja o vodenju raznolikih organizacij. Na stotine višjih vodij po vsem svetu sodeluje tudi na sejah za oblikovanje bolj vključujočih delovnih okolij, podporo raznolikim ekipam in služenju strankam, dobaviteljem in zaposlenim brez nezavedne pristranskosti.

V posameznih obratih skozi vse leto proslavljamo in spoštujemo našo raznolikost in kulturo vključevanja.

Da smo neverjetni, moramo biti mi

Kar počnemo vsak dan v družbi Cooper je precej neverjetno — izboljšujemo življenja, vsakemu posamezniku posebej. Koristi vsakega posameznika so velike, zato sta vključenost in raznolikost tako pomembna. Ni samo prav, temveč je to razlog, da je naše podjetje najboljše, kot je lahko. In ko pomislite na to, je to smiselno, saj lahko veliko več vidite, če imate različne vidike.

V družbi Cooper je skupina sodelavcev, ki se ji pravi Svet za globalno vključenost (GIC, Global Inclusion Council). Vsak član GIC si resnično želi, da bi bilo naše podjetje prostor, kjer se vsi počutimo, da pripadamo. Nihče se ne sme počutiti kot »izobčenec«. Želimo si, da bi bil Cooper varno in pravično okolje za vse in kraj, kjer se vsi počutimo spoštovani in cenjeni. Kraj, kjer lahko uspevamo. Skratka, ponosni smo, da smo del tega mesta.

To že dosegamo. Ne samo z besedami, temveč tudi z dejanji. Odkar jih je na začetku leta imenoval naš glavni izvršni direktor (CEO) Al White, se člani GIC med seboj spoznavajo in si želijo razumeli, kaj dela Cooper na področju inovacij in razvoja in prepoznati njegove najboljše prakse. Naše poslanstvo je zagotoviti, da kot podjetje še naprej poslušamo, se učimo in spodbujamo kulturo vključenosti in raznolikosti. In za dosego tega smo si postavili štiri cilje:

  1. Uresničujemo — imamo aktivno vlogo pri spodbujanju programov vključevanja in raznolikosti;
  2. Delimo razumevanje — spodbujamo komunikacijo in izobraževanje v celotni organizaciji, da vtkemo vključenost in raznolikost še bolj v tkivo naše družbe;
  3. Poslušamo in se učimo od drugih — delamo kot ambasadorji in agenti, ki se udeležujejo zunanjih dogodkov, podpiramo interne dejavnosti in delimo najboljše prakse v celotni organizaciji;
  4.  Oblikujemo skupnosti zagovornikov in zaveznikov — sodelujemo s sodelavci s kadrovskega področja, da bi oblikovali in razvili skupine virov za zaposlene (ERG, Employee Resource Groups) — odprte forume za zaposlene, na katerih bi delili skupne interese/skrbi, in ki bi nam lahko pomagali oblikovati prihodnje pobude.

Družina Cooper je odličen kraj za sodelovanje. Smo veliko, globalno in uspešno zdravstveno podjetje, ki postaja vse večje in močnejše. Vključenost in raznolikost sta ključna dejavnika našega prihodnjega uspeha in tega se zavedamo. Zato bodite taki, kot ste, kdor koli ste in skupaj bomo dosegli čudovite stvari.