Povsod po svetu — in v bližini doma

CooperVision je navdušen nad svojo vlogo globalnega državljana. Naše izdelke prodajamo v več kot 130 državah*1 po vsem svetu, saj si v družbi CooperVision prizadevamo za izboljšanje vida povsod, in za krepitev skupnosti, v katerih delamo, s filantropijo in javnimi storitvami, kot tudi z našimi poslovnimi dejavnostmi. Prav tako smo globoko predani dobremu počutju našega planeta in v obratih po vsem svetu izvajamo širok nabor programov za trajnost in ohranjanje virov.

Globalno sponzorstvo Optometry Giving Sight (OGS)

CooperVision je vodilni sponzor pobude Optometry Giving Sight (OGS), globalne pobude, ki je bila ustanovljena leta 2003 za pomoč 1,22 milijardi ljudem po vsem svetu, vključno z na desetinami milijonom otrok, ki so slepi ali slabovidni zaradi pomanjkanja dostopa do pregledov oči in ustrezne korekcije vida.

Dogodki za zbiranje sredstev na lokacijah CooperVision po vsem svetu, program povračila za bolnike, trženjske kampanje, in vsakoletna donacija zaposlenih v podjetju so prinesli več kot 3 milijone USD sredstev za OGS.

Programi, ki jih podpira OGS na šestih kontinentih, vključujejo:

  • Osnovne optične storitve za več kot 7,6 milijona ljudi
  • Usposabljanje za več kot 14.000 očesnih strokovnjakov in osebja
  • Podpira pri vzpostavitvi več kot 130 vizualnih središč

Vsako leto je naš zaposleni vključen kot ambasador CooperVision v OGS in sodeluje v programu za ozaveščanje, da vidi, kako naša podpora in prispevki vplivajo na pomoči potrebne po vsem svetu.

Lisa Jenkins, koordinatorka proizvodnje iz našega proizvodnega obrata v Združenem kraljestvu, je leta 2018 potovala v Ugando kot ambasador CooperVision OGS.

Zavezanost našim skupnostim

Na tisoče zaposlenih v družbi CooperVision živi in dela v več sto skupnostih po vsem svetu. Sodelujemo z organizacijami civilnih skupnosti in našim zaposlenim omogočimo sodelovanje v lokalnih kulturnih, okoljskih in dobrodelnih projektih, ki so še posebej pomembni za naše zaposlene in njihove družine.

Skrb za naš planet

Trajnost in ohranjanje virov sta vsak dan ključni prednostni nalogi pri poslovanju družbe CooperVision. Obstoječi programi v naših obratih po vsem svetu prinašajo velik uspeh pri varčevanju in ponovni uporabi vode, varčevanju z energijo, recikliranju in zmanjševanju uporabe proizvodnih materialov.

  • Naši obrati v Rochesteru, NY, ZDA, uporabljajo 100-odstotno obnovljive energetske vire.
  • Naši proizvodni obrati v Alajueli na Kostariki, in distribucijski center v Madridu v Španiji so prejeli certifikate LEED za okoljsko ozaveščeno zasnovo in delovanje.
  • V našem proizvodnem obratu v Portoriku program ponovne uporabe vode prihrani 63 milijonov litrov letno in zmanjša potrebe po vodi, ki jo zagotavlja mestni vodovod, za 35 %

Leta 2019 smo gradili na naši zavezanosti, da bomo združili moči z drugimi večjimi javnimi podjetji, zasebnimi ustanovami ter oblastmi po vsem svetu v skladu s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov, katerih cilj je ustvariti boljšo in bolj trajnostno prihodnost v naslednjem desetletju.

* Izdelki CooperVision za nego leč, za mehke in posebne kontaktne leče.
Podatki 2019.
V 1. četrtletju 2018 Podatki se lahko spremenijo.

Viri:
1 CooperVision data on file, 2020.