Otroški vid

Opazujte svet skozi oči otroka... ali imajo vaši otroci močan in zdrav vid?

Otroci in najstniki — koristne informacije za nego vida in nasveti za starše

Kot starš vam je prav gotovo mar za zdravje vseh čutov vaših otrok. Ti čuti močno vplivajo na to, kako se otroci učijo in doživljajo svet. V sodelovanju z zdravstvenimi delavci je pomembno slediti senzoričnemu razvoju vaših otrok.

Kot pri drugih področjih pediatrične zdravstvene oskrbe ima tudi vid in zdravje oči vašega otroka edinstveno zbirko vprašanj in skrbi. Spodaj boste našli koristne informacije, od načrtovanja pregledov oči do odločitve, ali je vaš otrok pripravljen na nošenje kontaktnih leč.

Otroški vid

Kontaktne leče za najstnike

Najstniki bodo morda želel preklopiti z očal na kontaktne leče – iz številnih razlogov. Pri sprejemanju odločitve upoštevajte te plati.

Article

Kontaktne leče za otroke: »prava« starost za začetek nošenja kontaktnih leč

Ali razmišljate o kontaktnih lečah za svojega otroka? Pred začetkom uporabe kontaktnih leč namesto očal je treba razmisliti o naslednjih stvareh.

Article

Vid pri otrocih

vPogovorimo se o otroškem vidu kako se razvija in kaj lahko naredite kot starš v podporo zdravju oči.

Article

Kontaktne leče za otroke: koliko mlad je premlad?

Če vaš otrok nosi očala, bo morda kdaj želel zamenjati očala s kontaktnimi lečami. Tukaj so nasveti, kaj morate upoštevati.

Article

Očesni pregledi pri otrocih: nasveti za nego oči pri otrocih

Kako postopati, če sumite, da vaš otrok potrebuje korekcijo vida, in namigi, kako otroka prvič prepustiti očesnemu strokovnjaku.

Article

TV in otroci: kaj morate vedeti

Televizija in čas, ki ga otrok sme preživeti pred televizijo, je za otroke realnost. Tu je nekaj plati, ki jih je treba upoštevati, preden sedejo pred televizor.

Article