Naše spletno mesto uporablja samo nujno potrebne piškotke, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta in omogočanje določenih funkcij spletnega mesta, kot so varnostni vidiki, uravnoteženje tovora, navigacija na spletnem mestu, pravilen prikaz spletnega mesta v brskalniku, funkcionalnosti nakupovalnih vozičkov ter prijavni prostori in obrazci za stik (»nujno potrebni piškotki«). Piškotek je majhna datoteka črk in številk, ki je shranjena na vaši končni napravi.

Splošna uredba EU o zasebnosti podatkov in zakoni, ki temeljijo na Direktivi EU o e-zasebnosti, zahtevajo pravno podlago za dajanje piškotkov na končne naprave uporabnikov in s tem povezano obdelavo osebnih podatkov. Za zaščito svojih zakonitih interesov uporabljamo nujno potrebne piškotke. Zlasti imamo upravičen interes, da zagotovimo varnost svojih sistemov in vam zagotovimo tehnično delujočo spletno mesto, ki je prijazno do uporabnika.

Prosimo, upoštevajte, da se lahko vsebina na tem spletnem mestu poveže z viri tretjih oseb, ki lahko uporabljajo tudi piškotke, nad katerimi nimamo nadzora. Zato se ta politika ne uporablja za spletna mesta tretjih oseb.

Piškotke lahko blokirate tako, da aktivirate nastavitev v svojem brskalniku, ki vam omogoča, da zavrnete vnos vseh ali nekaterih piškotkov. Če pa nastavitve brskalnika uporabljate za blokiranje vseh piškotkov, nekateri deli našega spletnega mesta morda ne bodo delovali pravilno.

Več informacij o tem, kako zbiramo in nadalje obdelujemo podatke o svojih strankah (vključno z optiki), potencialnih strankah, potrošnikih in uporabnikih spletnih mest, najdete v našem Pravilniku o zasebnosti.