Naša spletna stran uporablja piškotke, da vas lahko loči od drugih uporabnikov našega spletnega mesta. To nam omogoča, da vam zagotovimo čim prijetnejšo izkušnjo brskanja po našem spletnem mestu in nam pomaga pri njegovem izboljšanju.

Piškotek je majhna datoteka, ki vsebuje črke in številke in jo shranimo v vaš brskalnik ali na trdi disk vašega računalnika, če se s tem strinjate. Piškotki vsebujejo informacije, ki se prenesejo na trdi disk vašega računalnika.

Direktiva EU o e-zasebnosti zahteva privolitev uporabnikov za shranjevanje piškotkov na uporabnikov računalnik. Podjetje CooperVision izhaja iz politike vsebovane privolitve. To nam omogoča pridobitev privolitve, če uporabnik ne zavrne piškotkov.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Kategorija

Pojasnilo

Preferenčni piškotki

Ti omogočajo, da si spletno mesto zapomni uporabnikove nastavitve, kot je na primer želeni jezik ali država, iz katere dostopate. Spletno mesto si zapomni jezik, ki ste ga izbrali, in naslednjič, ko boste dostopali do spletnega mesta, se ta prikaže v nazadnje izbranem jeziku.

Če so preferenčni piškotki blokirani, je uporabnikova izkušnja uporabe spletnega mesta slabša, ampak v končni fazi še vedno funkcionalna.

Varnostni piškotki

Ti preverijo pristnost prijave uporabnika in varujejo uporabnike pred krajo podatkov (na primer prek obrazcev za izpolnjevanje na spletnem mestu).

Če so varnostni piškotki blokirani, se morda ne boste mogli prijaviti na spletno mesto.

Postopkovni piškotki

Ti piškotki pomagajo izboljšati izkušnjo brskanja po spletnem mestu.

Če so postopkovni piškotki blokirani, stran morda ne bo delovala po pričakovanjih.

Spletna analitika

Podjetje CooperVision uporablja orodje Google Analytics, ki s piškotki anonimno zbira podatke o vas, ko obiščete spletno mesto. Analitični podatki nam nudijo vpogled v podatke o načinu uporabe našega spletnega mesta, kar nam omogoča, da lahko stalno izboljšujemo uporabniško izkušnjo spletnega mesta.

Če so piškotki orodja Google Analytics blokirani, bo spletno mesto še naprej nemoteno delovalo.

Upoštevajte, da lahko vsebina na tem spletnem mestu vsebuje povezave do zunanjih virov, ki lahko prav tako uporabljajo piškotke, nad katerimi podjetje CooperVision nima nadzora. Ta pravilnik o piškotkih torej ne velja za spletna mesta tretjih oseb.

Piškotke lahko blokirate z aktiviranjem nastavitve vašega brskalnika, ki omogoča blokiranje vseh ali le nekaterih piškotkov. Toda, če uporabljate nastavitev brskalnika, ki blokira vse piškotke, morda ne boste mogli dostopati do našega spletnega mesta ali njegovih delov.