Verjetno ste izraz Aquaform® Technology že zasledili na naših izdelkih in ste se spraševali, kaj natančno to pomeni. Ne gre le za eno stvar, temveč za kombinacijo tehnologij materialov, ki omogočajo edinstveno udobne in visokozmogljive kontaktne leče, ki so na voljo samo pri podjetju CooperVision.

Sam material leče Aquaform® ima veliko lastnosti, ki se med seboj prepletajo in skupaj ustvarjajo optimalno izkušnjo nošenja leč.

Na primer, ko leča ne diha pravilno, postanejo drobne rdeče žilice v belem delu očesa vidnejše, saj se trudijo priti do več kisika, podobno kot rastlina v senci izteguje svoje veje proti sončni svetlobi. Material v lečah s tehnologijo Aquaform® omogoča visoko prepustnost kisika za povečano zračnost, s tem pa vaše oči ostanejo zdrave in bele.

Dodatna značilnost je nizek modul. Modul je stopnja prožnosti kontaktne leče in nižji kot je modul, mehkejša in prožnejša je leča.

Molekularna struktura materiala v lečah s tehnologijo Aquaform® ne zagotavlja samo enotnega vlaženja, kar ustvarja gladko površino leče, temveč tudi naravno sposobnost vlaženja. Druge leče imajo lahko umetne premaze in vlažilna sredstva, ki sčasoma izginejo. Silikonski makromeri v lečah s tehnologijo Aquaform® ujamejo vodo v površino leče in jo tako ohranijo navlaženo tudi po obdobju dolgotrajnega nošenja.

Poleg materiala ima velik vpliv na kakovost nošenja leč tudi oblika leče. Leče s tehnologijo Aquaform® imajo optimizirano zasnovo z zaobljenimi robovi, ki zmanjšujejo stik z veznico. Z drugimi besedami, ta tehnologija preprečuje, da bi se leča preveč drgnila ob notranji del veke, kar zagotavlja višjo raven udobja.