V družbi CooperVision sprejemamo ukrepe za bolj trajnostno delovanje in si prizadevamo zmanjšati naš morebitni vpliv na okolje.1 

V seriji Sustainability Innovator Series bomo predstavili zgodbe ljudi z najrazličnejšimi vlogami v naši globalni organizaciji, ki sodelujejo pri naših okoljsko trajnostnih prizadevanjih – od najmanjših do največjih.

PLASTIKA

Ekipe v družbi CooperVision sprejemajo ukrepe za zmanjšanje plastičnega odtisa.*2,3 Z iskanjem načinov za preobrazbo proizvodnje plastike in preprečevanje spuščanja plastike v naravo†4 ustvarjamo nove možnosti za plastiko.

Spoznajte nekatere izmed pobudnikov teh prizadevanj ter si oglejte, kaj nas navdihuje na poti k svetlejši prihodnosti. 

Od okoljevarstvenih prizadevanj v Portoriku do pridobitve certifikata LEED Gold v Kostariki in odlične ocene s certifikacijo BREEAM v Združenem kraljestvu – naša stalna predanost trajnosti je bila priznana v številnih okoljih, v katerih poslujemo.

Svetlejša prihodnost se začne pri vseh nas danes.
 

* Strokovno pregledani članki kažejo, da ima polipropilen (PP), izdelan z obnovljivimi vložki, manjši ogljični odtis. Po podatkih dobavitelja plastike za družbo CooperVision proizvodnja PP z uporabo fosilnih vložkov proizvede 1,63 kg CO2e/kg PP, medtem ko proizvodnja PP z uporabo rastlinskih vložkov proizvede -0,82 kg CO2e/kg PP.
† Nanaša se na pobudo družbe CooperVision glede plastične nevtralnoste v sodelovanju z družbo Plastic Bank.
 

Viri: :
1. CVI podatki v arhivu, 2024.
2. CVI podatki v arhivu, 2023. Ocena obnovljivih bioloških vložkov, ki jo je izvedel dobavitelj plastičnega polimera družbe CooperVision. 
3. Narayan, R. (2011). Carbon footprint of bioplastics using biocarbon content analysis and life-cycle assessment. MRS Bulletin, 36(09), 716–721. https://doi.org/10.1557/mrs.2011.210. 
4. CVI podatki v arhivu, 2023.