Kakšna je razlika med dnevnimi in tedenskimi kontaktnimi lečami?

Dnevne kontaktne leče se nosijo čez dan in jih je treba odstraniti pred spanjem. Tedenske leče so tanjše oziroma imajo večjo vsebnost vode, ki omogoča večjo prepustnost kisika do očesa. Lahko jih nosite neprekinjeno do sedem dni, tudi ponoči. Možnost uporabe tedenskih kontaktnih leč oceni očesni strokovnjak.

Kakšna je razlika med dnevnimi kontaktnimi lečami in kontaktnimi lečami za načrtovano menjavo?

Dnevne kontaktne leče nosite čez dan in jih isti dan tudi zavržete, medtem ko lahko leče za načrtovano menjavo nosite predpisani čas ter zamenjate v rednih časovnih presledkih.

Kakšen urnik nošenja in menjavanja je primeren zame?

Vaš očesni strokovnjak vam bo predpisal urnik nošenja in menjavanja leč glede na stanje vaše roženice, življenjski slog, vaše želje in vrsto leč, ki jih želite uporabljati.

Ali lahko kontaktne leče naročim pri podjetju CooperVision/prejmem poskusni par?

Ker so kontaktne leče medicinski pripomoček in jih ureja ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA), ameriški zvezni predpisi podjetju CooperVision dovoljujejo prodajo ali razdeljevanje kontaktnih leč le licenciranim očesnim strokovnjakom. Naročil strank ne moremo obdelati. Če želite testne leče ali recept za leče, se morate obrniti na svojega specialista za oči. Ta vam bo lahko pomagal pri nakupu kontaktnih leč in izdaji poskusnega para.

Ali v programu za načrtovano menjavo izdelujete tudi leče za osebe z brezlečnim očesom?

Naše torične in sferične leče Hydrasoft® so primerne za osebe z brezlečnimi očesi ter so na voljo s četrtletnim programom menjave. Priporočamo, da se posvetujete s svojim očesnim strokovnjakom, ki vam je kontaktne leče predpisal, ter se pozanimate o menjavi leč za leče blagovne znamke Hydrasoft.

Po laserski operaciji oči si zdaj želim kontaktne leče. Kaj naj storim?

O možnosti nošenja kontaktnih leč se pogovorite s svojim specialistom za oči. On je najprimernejša oseba za svetovanje o očalih in kontaktnih lečah glede na vaše potrebe.

Želim uporabljati torične kontaktne leče CooperVision. Moram za vsako lečo, ki jo preizkušam, plačati?

Ordinacije so tiste, ki določajo ceno kontaktnih leč, ki jih prodajajo. Te cene predstavljajo izključni dogovor med pacientom in zdravnikom. Podjetje CooperVision nudi garancijo na torične kontaktne leče. Vaš zdravnik naj se glede naših pravilnikov obrne na nas.

Ali lahko od podjetja CooperVision prejmem vzorce raztopine za leče?

Podjetje CooperVision proizvaja in prodaja visokokakovostne raztopine za kontaktne leče za vzorec in pravilno izbiro raztopine se posvetujte z vašim strokovnjakom za oči.

Več člankov

Povezani izdelki