Z napredkom na področju očesne znanosti ostajamo osredotočeni na zagotavljanje tehnologij, ki prinašajo resnične koristi vsem, ki uporabljajo naše kontaktne leče.

Naši dosežki med drugim vključujejo naslednje:

Tehnologija Smart Silicone™ – revolucionarna tehnologija v svetu kontaktnih leč. Edinstvena mreža silikonskih kanalov za učinkovit prenos kisika in optimizirano učinkovitost kontaktnih leč. Ta tehnologija v povezavi s hidrofilnostjo omogoča učinkovito uporabo silikona in visoko raven prepustnosti kisika.

Končni rezultat je leča, ki klinično dokazano zagotavlja izjemno zadovoljstvo na področjih udobja, zdravja in rokovanja z lečami.

Tehnologija Aquaform® – zagotavlja naravno sposobnost vlaženja materiala, ki tvori vodikove vezi z molekulami vode; s tem voda ostane ujeta znotraj leče in zagotavlja učinek vlaženja brez potrebe po površinski obdelavi ali uporabi vlažilnih sredstev.

Kisik se učinkovito prenaša skozi lečo zahvaljujoč edinstvenim silikonskim makrom, ki omogočajo dolge verige silikona. Ta edinstvena lastnost silikonskega makromera pomeni manjše število molekulskih mostov, zaradi česar so te leče mehkejše in bolj prilagodljive kot leče iz silikonskega hidrogela prve generacije.

Ta vznemirljiva tehnologija je vključena le v družinah kontaktnih leč Avaira® in Biofinity® podjetja CooperVision.

Tehnologija PC Technology™ – preprosto povedano, ta tehnologija omogoča našim kontaktnim lečam Proclear®, da ohranjajo 96 % vlažnost skozi cel dan, uporabniku pa zagotavljajo občutek navlaženosti in udobja.

Pravzaprav so naše kontaktne leče Proclear edine kontaktne leče, za katere je ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) potrdila, da: »lahko nudijo izboljšano ugodje za uporabnike kontaktnih leč, ki med nošenjem leč občutijo rahlo neugodje ali simptome, ki so povezani s suhostjo oči pri uporabi leč«.

Kot smo že omenili, je to le majhen vzorec tega, kar smo naredili za razvoj področja kontaktnih leč in izboljšanje udobja in prednosti za uporabnike leč in optometriste.