Dobrodelna pobuda Optometry Giving Sight (optometrija omogoča vid)

Trenutno je na svetu več kot 600 milijonov ljudi, ki so slepi ali slabovidni, ker nimajo dostopa do očesnih pregledov ali sredstev za korekcijo vida, kot so na primer običajna očala.

Organizacija Optometry Giving Sight si prizadeva doseči pozitivne spremembe na tem področju, tako kot mi.

Optometry Giving Sight je svetovna organizacija, ki pomaga ljudem po vsem svetu izboljšati in v nekaterih primerih celo povrniti vid. Od leta 2007 je organizacija zbrala in namenila več kot 6,5 milijona ameriških dolarjev za financiranje 57 projektov v 32 državah in s tem pomagala zagotoviti osnovne storitve za nego oči več kot 4 milijonom ljudi in izobrazbo več kot 2.614 članom osebja za nego oči ter podprla izgradnjo več kot 1.100 očesnih centrov in laboratorijev.

$181,475
Uporabniki kontaktnih leč
CooperVision so v okviru pobude
Optometry Giving Sight
darovali

Najlepše se zahvaljujemo vsem,
ki so že darovali ali to
načrtujejo v bližnji prihodnosti.

Skupaj spreminjamo svet na boljše!

Njihov namen je preprečevanje slepote in okvar vida z zagotavljanjem nečesa, kar mnogi od nas jemljemo za samoumevno: dostop do strokovnega očesnega pregleda in korekcijskih leč.

Da bi temu plemenitemu cilju zagotovili še dodatno pomoč, so zaposleni pri podjetju CooperVision po vsem svetu v sklopu izziva Optometry Giving Sight’s World Sight Day Challenge 2012 darovali 47.137,86 USD. Enak znesek je nato darovalo naše matično podjetje CooperCompanies in nato znesek zvišalo na 100.000 USD. Poleg tega je podjetje CooperVision trenutno tudi platinasti globalni sponzor organizacije.