Na področju očesne industrije se ponašamo z izjemno dolgo tradicijo

Čeprav je bilo podjetje CooperVision ustanovljeno leta 1980, sega naša zgodba še veliko dlje v preteklost.

Naše matično podjetje, CooperCompanies, je globalno podjetje na področju medicinskih pripomočkov, ki javno kotira na borzi NYSE Euronext (NYSE: COO). Podjetje Cooper ima več kot 9.000 zaposlenih in prodaja izdelke v več kot 100 državah. Sedež podjetja je v mestu San Ramon v Kaliforniji, ZDA.

Začetki podjetja Cooper segajo v leto 1958. Leta 1967 se je podjetje Cooper Tinsley Laboratories preimenovalo v »Cooper Laboratories, Inc.«. Z globalnim širjenjem podjetja so se po vsem svetu odpirale tudi številne poslovalnice.

In rezultat? Številne inovacije na področju kirurgije in izdelave kontaktnih leč.

Leta 1978 se je podjetje reorganiziralo v pet samostojnih poslovnih enot, ki so se pričele osredotočati na specializirane tržne segmente. Podjetje CooperVision se je pridružilo leta 1980 in od tedaj si prizadevamo nadaljevati našo bogato in uspešno zgodovino.

Širitev in pridobitve

Podjetje CooperVision je hitro zraslo.

V 80. in 90. letih 20. stoletja smo prevzeli številna podjetja, ki so izdelovala kontaktne leče, s čimer smo razširili naše linije izdelkov in proizvodne zmogljivosti. Toda to še ni bilo vse. Rasli sta tudi področji za raziskave in razvoj. Ta kombinacija raziskav in razvoja ter proizvodne moči se je kasneje izkazala za izjemno koristno za podjetje, naše partnerje in uporabnike kontaktnih leč.

Leta 2005 je podjetje CooperVision postalo tretji največji izdelovalec mehkih kontaktnih leč na svetu.

V poslovnem letu 2011 je podjetje CooperVision praznovalo pomemben mejnik, saj je preseglo mejo 1 milijarde dolarjev prodaje na svetovnem trgu. Smo se pri tem ustavili? Nikakor ne. Nadaljujejo z napredkom in si prizadevamo razviti še inovativnejše načine za izboljšavo vida in udobja za uporabnike kontaktnih leč.

Naše podjetje ima dolgo zgodovino, toda ostanite z nami, saj se ta še vedno piše. Pravzaprav šele začenjamo.