Zasnova leč Digital Zone Optics™

V današnjem digitalnem svetu življenja in oči uporabnikov kontaktnih leč nenehno preklapljajo med dejavnostmi pred zaslonom in stran od njega.

  • Več kot 90 % odraslih uporablja digitalne naprave več kot dve uri na dan1 in skoraj 60 % odraslih uporablja digitalne naprave več kot pet ur na dan1.
  • Raziskava Univerze v Indiani je pokazala, da več kot 75 % posameznikov, ki uporabljajo digitalne naprave, občuti utrujenost in suhost oči enkrat na teden ali pogosteje, 35 % pa enako težavo občuti enkrat dnevno ali pogosteje.2

Trajna osredotočenost na digitalne naprave v neposredni bližini je napor za akomodacijo oz. prilagajanje očesa. Pri tem pa lahko pomaga zasnova kontaktnih leč Digital Zone Optics™.

Zasnova leč Digital Zone Optics™ je izredno uspešna zasnova leč za uporabnike sferičnih leč, ki uporabljajo digitalne naprave. Zasnova leč Digital Zone Optics™ pomaga pri lajšanju obremenitve zaradi prilagajanja oči, saj se uporabniki leč pri preklapljanju pogleda na zaslon in stran od njega manj naprezajo.

Kako deluje

  • Številne asferične krivulje na sprednji površini so razporejene po celotnem optičnem območju.
  • Te krivulje enakomerno razporejajo optično moč in tako stimulirajo več pozitivne optične moči v središču leče.

Posledično zasnova leč Digital Zone Optics™ pomaga pri lajšanju obremenitve zaradi prilagajanja oči, ne da bi pri tem ovirala vid na daljavo.

Zasnovo leč Digital Zone Optics™ boste našli v kontaktnih lečah Biofinity Energys™.

Kontaktne leče Biofinity Energys™ proizvajalca CooperVision®, ki so v postopku pridobitve patenta, so zasnovane za celodnevno uporabo, pri čemer očem pomagajo, da se zlahka prilagodijo med neprestanim premikanjem osredotočenosti med digitalnimi napravami in drugimi dejavnostmi, ki potekajo stran od teh naprav.

Po enem tednu nošenja leč Biofinity Energys™ je 8 od 10 uporabnikov digitalnih naprav poročalo, da so njihove oči manj utrujene3.

Leče Biofinity Energys™ se prilegajo kot leče za korekcijo ene razdalje. So revolucionarni izdelek za uporabnike sferičnih kontaktnih leč.

Vprašajte svoje paciente, ki uporabljajo sferične leče, o uporabi digitalnih naprav. Leče Biofinity Energys™ z zasnovo leč Digital Zone Optics™ so oblikovane za njihov digitalni življenjski slog.

 

1 The Vision Council. Hindsight is 20/20: Protecting Your Eyes from Digital Devices – 2015 Digital Eye Strain Report.

2 “Symptoms associated with eye fatigue in soft contact lens wearers.” Avtorji: D. Meyer, S. Huenink, M. Rickert, P. Chamberlain, and P. Kollbaum. Predstavljeno na letnem srečanju ameriške akademije za optometrijo oktobra 2015 v New Orleansu, La., ZDA.

3 Pacienti, ki uporabljajo digitalne naprave vsaj štiri ure na dan in vsaj pet dni na teden ter vsaj enkrat tedensko opažajo simptome utrujenosti oči. Arhivski podatki.

 

Related Content:
Digitalni življenjski slog in osebe, ki predpisujejo kontaktne leče