Klinični viri

Temeljito poznavanje razvoja medicine in znanstvenega napredka na področju nege oči in korekcije vida lahko specialistom za oči pomaga ostati v koraku s časom.

Klinični viri

Najbolje obveščeni zdravniki lahko svojim pacientom z edinstvenim strokovnim znanjem zagotavljajo najnaprednejše in zanesljivo svetovanje v zvezi s težavami z očmi in metodami korekcije.

Ti članki nudijo pregled najpogosteje obravnavanih tem na področju nege oči.

Pametni telefoni, računalniški zasloni, e-bralniki, pametne ure – leta 2014 je podjetje Nielsen Company izvedlo raziskavo, ki je pokazala, da imajo Američani v povprečju v lasti 4 digitalne naprave, z njimi pa dostopajo do vsebin 60 ur na teden.

Za zagotavljanje največjega uspeha pri prilagajanju mehkih multifokalnih kontaktnih leč so profesorji v programu izobraževanja o mehkih toričnih lečah in lečah za korekcijo presbiopije (STAPLE) za študente optometrije razvili nekaj načel.

Razširjenost kratkovidnosti pri mladih po vsem svetu narašča z neverjetno hitrostjo, s tem pa izjemno naraščajo tveganja za zdravje in s tem povezani stroški.

Odkar so pred približno 20 leti na trg prišle kontaktne leče iz silikonskega hidrogela (SiHy), so slednje postale prevladujoča izbira očesnih strokovnjakov.