Visokotehnološka specializacija: izgradnja močne baze pacientov s pomočjo strokovnega znanja

Pri ustanovitvi in rasti ordinacije lahko pomaga, če se osredotočimo na en dejavnik in tega pripeljemo

do najvišjega možnega standarda. Dr. Roxanne Achong-Coan je položila temelje za svojo uspešno ordinacijo s tem, ko se je osredotočila na dva ključna razlikovalna dejavnika – specializacijo in uvedbo najnovejše tehnologije.

Podjetje CooperVision priznava vlogo tehnoloških inovacij pri nudenju kakovostne očesne nege. Pogovarjali smo se z dr. Achong-Coan, da bi pridobili njen vpogled v to, kako lahko uvedba tehnologije pripomore k širjenju očesne ordinacije.

S specializacijo se razlikujete od drugih

Dr. Achong-Coan je strokovnjakinja za kontaktne leče, zlasti za prileganje posebnih leč in ortokeratologijo. S poudarkom na kontaktnih lečah je lahko dr. Coan v svoji očesni ordinaciji usmerila svoje stroške, usposabljanje, zaposlovanje in trženje tako, da je ohranila čim več obstoječih pacientov. Dr. Coan je novo tehnologijo uvedla previdno, a polna pričakovanj, zaradi česar je še bolj izstopala.

Očesna ordinacija Coan Eye Care je vedno med prvimi lokalnimi ordinacijami, ki prevzamejo številne tehnologije, vključno z optično koherenčno tomografijo (OCT) s spektralno domeno, amnijskimi membranami za zdravljenje poškodb na površini očesa, avtomatskimi lensmetri in najnovejšimi ročnimi tonometri. Pri odločitvi za pridobitev teh orodij so v mislih vedno učinkovitost, uspešnost in stroški, v očesni ordinaciji Coan Eye Care pa upoštevajo tudi dolgoročno vrednost, ki jo lahko doprinesejo edinstveni, napredni izdelki.

Napredne tehnologije lahko:

  • Razširijo nabor morebitnih pacientov, ki jih je mogoče zdraviti
  • Povečajo zvestobo pacientov zahvaljujoč boljšemu postavljanju diagnoze in zdravljenju
  • Spodbujajo napotitve od bolj splošnih zdravnikov
»Ni očesne težave, ki je v naši ordinaciji ne bi mogli rešiti.« 
dr. Roxanne Achong-Coan

Dolgoročna vrednost naložb v tehnologijo

Ključni dejavnik poslovnega uspeha je razlikovanje od konkurence, ni pa to edina prednost dodatnih stroškov in porabljenega časa za usposabljanje o naprednih tehnologijah. Dr. Achong-Coan in očesna ordinacija Coan Eye Care imata vodilni položaj v regiji, pri čemer dvigujeta strokovni profil zdravnikov in osebja v ordinaciji. Posledično je lažje pritegniti nadarjeno in usposobljeno osebje, ki si želi delati za ugledno ordinacijo.

»Naši zdravniki so opravili specializacijo iz očesnih bolezni in kontaktnih leč,« je povedala dr. Achong-Coan, »skupno pa imamo približno 66 let kliničnih izkušenj«.

Nikoli se ne smemo zadovoljiti in tako bomo še naprej rasli

Z zmožnostjo uvedbe novih tehnologij gresta z roko v roki energija in ambicija, da nikoli ne obmirujemo. Dr. Achong-Coan že razširja zmogljivosti očesne ordinacije Coan Eye Care, vključno s preprečevanjem, odkrivanjem in zdravljenjem disfunkcije Meibomovih žlez (MGD). S tem ne bodo pomagali le pacientom s suhimi očmi, ki niso uspeli dobiti ustrezne pomoči, temveč bodo poskrbeli tudi za zvestobo pacientov z zagotavljanjem specializirane, specifične oskrbe.

Visokotehnološki pristop se ne ustavi pri opremi. Ordinacija dr. Achong-Coan vključuje tudi epigenetiko, pri kateri s pomočjo analize DNK pripravijo načrte zdravljenja pacientov ter tako zagotavljajo ustrezen nadzor nad preprečevanjem bolezni in celosten prehranski načrt za zdravje oči. V ordinaciji dajejo velik poudarek prileganju kontaktnih leč na površino roženice tudi v najzahtevnejših primerih, kar v kombinaciji z dosledno strategijo dodaja blagovni znamki Coan Eye Care širino in globino.

Rezultat tega pa je rastoča baza zvestih pacientov in osebje, ki najde zadovoljstvo v tem, da lahko zdravi številna zahtevna bolezenska stanja.