Prvih nekaj tednov nošenja novih kontaktnih leč je ključnega pomena. Ne le, da se morajo oči uporabnika prilagoditi novim lečam, v katere ste vložili čas in trud za prilagajanje, uporabniki se morajo prilagoditi tudi na novo rutino vstavljanja, odstranjevanja, čiščenja in negovanja svojih kontaktnih leč.

Pogosto slišimo, da pacienti kot glavni razlog za prenehanje uporabe kontaktnih leč navajajo nelagodje. Številne težave, povezane z nelagodjem, lahko povezujemo z nepravilnim rokovanjem in čiščenjem leč ali neupoštevanjem urnika menjavanja leč, ki ste ga priporočili.

Zato smo na naši spletni strani navedli vire, ki lahko vašim pacientom pomagajo pri prilagajanju leč in uvedbi zdrave, dosledne rutine negovanja. Svoje paciente usmerite na razdelek Pomoč za nove uporabnike kontaktnih leč, kjer bodo našli jasne in preproste nasvete za prvo vstavljanje leč, nasvete glede ustreznega čiščenja in negovanja ter stvari, na katere morajo biti posebej pozorni v prvih nekaj dneh. Na tej strani so tudi slikovna navodila in videoposnetki, ki prikazujejo postopke korak za korakom.

Priporočamo, da si prenesete ta opomnik za obisk spletnega mesta Pomoč za nove uporabnike kontaktnih leč in ga izročite pacientom, kadar jim predpišete recept za kontaktne leče. Lahko si ga prilepijo na ogledalo v kopalnici ali na hladilnik, kar jim bo pomagalo pri vzpostavitvi te tako pomembne rutine negovanja. Ta vir je del naše zaobljube, da vam pomagamo poskrbeti za vaše paciente v smislu najboljše možne oskrbe.